Rendang

Rendang
Afdrukken

RENDANG

Rendang is een van de karakteristieke gerechten van de Minangkabause keuken en het wordt meestal ter ere van de gasten bij ceremoniële bijeenkomsten (huwelijken, adatceremonieën e.d.) geserveerd.

Ingrediënten

  • 600 gram sukadelappen of riblappen
  • peper zout
  • 50 gr boter
  • 2 tl Sambal Badjak
  • 1 tl Sambal Oelek
  • 0,5 liter groetenbouillon
  • 1 middelgrote rode ui
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl kokosmelk
  • 1,5 tl ketoembar gemalen koriander
  • 1,5 tl laos
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl serehpoeder citroengras
  • 2 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el citroensap
  • 2 tl bruine suiker of rietsuiker

Instructies

  • Het vlees in blokjes van max. 2 cm snijden. Insmeren met peper en zout en de sambals.
  • Hak de uien grof en knoflook fijn.
  • In een sudderpan de boter verhitten tot het bruin ziet. Voeg het vlees toe en bak op hoog vuur snel bruin. Voeg de uien en knoflook toe.
  • Temper het vuur. Voeg de bouillon, kokosmelk, citroensap, suiker en kruiden toe.
  • Laat het vlees ongeveer twee uur op laag vuur sudderen. Regelmatig roeren!

Notities

Gebruik niet te veel suiker, omdat de pittige smaak neutraliseert