Tikka masala met mango

Tikka masala met mango
Afdrukken

TIKKA MASALA MET MANGO

De masala (Hindi: चिकन टिक्का मसाला; Urdu: مرغ تکہ مصالحہ) kan per streek en per gerecht verschillen. Curries, tandoori's, tikka's en kofta's die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten.

Ingrediënten

  • 1 kleine rijpe mango
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 2 el olie
  • 300 gr kipfilet of kalkoen
  • 1 zakje Tikka Masala curry paste
  • 125 ml crème fraîche
  • 1/4 zakje koriander voor garnering

Instructies

  • 1. Kip in reepjes snijden en vermengen met de Tikka masala curry paste. Laat het minimaal 15 minuten staan. Snijd de paprika en de bosuitjes in reepjes.
  • 2. Verwarm de olie in een wok of hapjespan. De gemarineerde kipfilet en paprika toevoegen en het vuur temperen. Als het vlees verkleurd is de bosuitjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • 3. Voeg een 1/2 dl water toe en hierna de crème fraîche. Peper, zout en chilipeper toevoegen naar smaak.
  • 4. Schil de mango en snijd deze in blokjes. Voeg de mangoblokjes toe en kook het kort mee.
  • 5. Garneren met koriander.

Notities

Serveren met pandanrijst.