Runderrollade in rode wijn

Runderrollade in rode wijn
Afdrukken

RUNDERROLLADE IN RODE WIJN

Heerlijk hemels wintergerecht.

Ingrediënten

  • 1 kg runderrollade
  • zout en peper
  • Dijon mosterd
  • 3 el zilveruitjes
  • boter om in te bakken
  • 75 gr spekreepjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3,5 dl rode wijn
  • enkele takjes peterselie

Instructies

  • Wrijf het vlees in met zout en peper. Bestrijk het vlees met mosterd en laat dit even intrekken. Spoel de zilveruitjes af en dep ze droog. Verhit boter in de braadpan en fruit hierin de uitjes en reepjes spek aan. Neem de uitjes en de spekjes uit de pan. Voeg extra boter toe en braad het vlees hierin rondom aan. Voeg een scheut warm water en de rode wijn toe en breng aan de kook,draai het vuur laag,voeg de spekjes/uitjes weer aan de pan toe met de blaadjes laurier en leg de deksel schuin op de pan. Stoof het vlees gaar in circa 2,5 uur. Keer de rollade regelmatig. Hak de peterselie grof. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten en uitdampen voor het aan te snijden. Bind de saus met een beetje allesbinder en eventueel een scheutje room. Serveer de plakken rollade met rode wijn saus. Bestrooi met peterselie.

Notities

Variant: Voeg eventueel extra 125 gr gebakken champignon's aan de saus toe. Fruit ze eventueel na de uitjes en spekjes in de pan, maar neem ze er wel uit en laat ze pas de laatste 5 min. in de saus meestoven.