Kibbeling met ravigotesaus
KIBBELING MET RAVIGOTESAUS
Met de wangen van de kabeljauw maak je de lekkerste kibbeling.
Porties 4
Ingrediënten
Voor de saus
- 2 grote zoetzure augurken
- 1 ui
- 1/2 el mosterd
- 125 ml mayonaise
- 125 ml crème fraîche
- 1 el citroensap
- zout peper
Voor de kibbeling
- 500 g kabeljauw wangen
- 2 el bloem
- 4 el melk
- 1 eiwit
- viskruiden vraag aan de visboer om echte kibbelingskruiden
Instructies
- De augurken en de ui fijnsnijden. De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen. De frituurolie verhitten tot 180 C. De vis in reepjes snijden.(kabeljauwwangen zijn al klaar) Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. De vis uitlekken en met viskruiden bestrooien. De saus apart erbij serveren.
Notities
Lekker als tussendoortje ook bij de borrel weer eens wat anders en heerlijk met worteltjes en aardappelpuree.