Kibbeling met ravigotesaus

Kibbeling met ravigotesaus
Afdrukken

KIBBELING MET RAVIGOTESAUS

Met de wangen van de kabeljauw maak je de lekkerste kibbeling.
Porties 4

Ingrediënten

Voor de saus

  • 2 grote zoetzure augurken
  • 1 ui
  • 1/2 el mosterd
  • 125 ml mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • zout peper

Voor de kibbeling

  • 500 g kabeljauw wangen
  • 2 el bloem
  • 4 el melk
  • 1 eiwit
  • viskruiden vraag aan de visboer om echte kibbelingskruiden

Instructies

  • De augurken en de ui fijnsnijden. De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen. De frituurolie verhitten tot 180 C. De vis in reepjes snijden.(kabeljauwwangen zijn al klaar) Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. De vis uitlekken en met viskruiden bestrooien. De saus apart erbij serveren.

Notities

Lekker als tussendoortje ook bij de borrel weer eens wat anders en heerlijk met worteltjes en aardappelpuree.