Phad Thai

Phad Thai
Afdrukken

PHAD THAI

Dunne rijstnoedels (sen lek), taugé en ei wordt met óf varkensvlees, garnalen, kip, krab of tofoe gebakken en met gehakte pinda's bestrooid.
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 10 steurgarnalen gepeld ader verwijderd
  • 200 gr gedroogde rijstnoedels
  • 60 ml olie
  • 2 grote eieren losgeklopt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 kleine rode peper fijngehakt
  • 2 el palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 60 ml limoensap
  • 2 el vissaus
  • 50 gr grof gehakte geroosterde pinda's
  • 3 lente-uitjes in schuine stukjes
  • 80 gr taugé
  • 3 el koriander
  • partjes citroen of limoen voor erbij

Instructies

  • 1. Snijd de steurgarnalen, afhankelijk van de grootte, in drie of vier stukken.
  • 2. Bereid de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing, maar kook zeker niet te ver door.
  • 3. Verhit de olie in een wok tot hij begint te walmen. Voeg de chilipeper toe en daarna het losgeklopte ei en bak het 30 seconden. Roer het om en breek het ei in stukjes.
  • 4. Voeg de knoflook en steurgarnalen toe en bak alles al roerend 15 seconden.
  • 5. Voeg de suiker, het limoensap en de vissaus toe en bak het mengsel al roerend 15 seconden.
  • 6. Voeg de noedels, 3 el pinda's, de taugé en de lente-ui toe. Schep alles in de wok om tot het goed heet is en bak het vervolgens 30 seconden.
  • 7. Schep het gerecht in een schaal of direct op de borden en bestrooi het met de rest van de pinda's en de koriander.
  • 8. Serveren met partjes limoen of citroen.

Notities

Variatie: Andere rauwe garnalen, kleine sint-jakobsschelpen.