Tag: Garnalen

Tagliatelle con gamberi e brandy

Tagliatelle con gamberi e brandy

  Tagliatelle met garnalen en een romige cognacsaus.Dit is een ideaal gerecht voor een eerste romantische afspraak of als je iets goed te maken hebt. Het heeft een verfijnde, complexe smaak en maakt zeker indruk. In plaats van cognac kun je ook marsala gebruiken. Die 

Garnalenkroketten

Garnalenkroketten

Een heerlijk Belgisch recept zonder tierlanijntjes maar echt heel fijntjes. Zo maakt Pierre Wynants van “Comme Chez Soi” ze en ik ook.

Garnalencocktail

Garnalencocktail

Afdrukken

Garnalencocktail

Ouderwets lekkere garnalencocktail.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4
Auteur Dave Philippi

Ingrediënten

  • 1 dl slagroom
  • 4 el zelfgemaakte luxe mayonaise
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el whisky
  • mespuntje cayennepeper
  • worcestersaus
  • limoensap van een kwart limoen
  • peper en zout
  • krop ijsbergsla
  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 1 avocado in kleine blokjes van een halve centimeter
  • vier schijfjes limoen
  • peterselie
  • bieslook

Instructies

  • Klop de slagroom lobbig. Roer de mayonaise, tomatenpuree en whisky erdoor. Op smaak brengen met een paar druppels worcestersaus, limoensap, cayennepeper en peper en zout.
  • Leg in onderin vier glazen wat ragfijn gesneden ijsbergsla met erop blokjes avocado, en verdeel de garnalen en de peterselie erover. Lepel de saus over de garnalen en garneer met nog wat peterselie, bieslook en een schijfje limoen.

Notities

Stond vroeger altijd op de kaart...
Aangepast van NRC Handelsblad
Phad Thai

Phad Thai

Afdrukken

PHAD THAI

Dunne rijstnoedels (sen lek), taugé en ei wordt met óf varkensvlees, garnalen, kip, krab of tofoe gebakken en met gehakte pinda's bestrooid.
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 10 steurgarnalen gepeld ader verwijderd
  • 200 gr gedroogde rijstnoedels
  • 60 ml olie
  • 2 grote eieren losgeklopt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 kleine rode peper fijngehakt
  • 2 el palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 60 ml limoensap
  • 2 el vissaus
  • 50 gr grof gehakte geroosterde pinda's
  • 3 lente-uitjes in schuine stukjes
  • 80 gr taugé
  • 3 el koriander
  • partjes citroen of limoen voor erbij

Instructies

  • 1. Snijd de steurgarnalen, afhankelijk van de grootte, in drie of vier stukken.
  • 2. Bereid de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing, maar kook zeker niet te ver door.
  • 3. Verhit de olie in een wok tot hij begint te walmen. Voeg de chilipeper toe en daarna het losgeklopte ei en bak het 30 seconden. Roer het om en breek het ei in stukjes.
  • 4. Voeg de knoflook en steurgarnalen toe en bak alles al roerend 15 seconden.
  • 5. Voeg de suiker, het limoensap en de vissaus toe en bak het mengsel al roerend 15 seconden.
  • 6. Voeg de noedels, 3 el pinda's, de taugé en de lente-ui toe. Schep alles in de wok om tot het goed heet is en bak het vervolgens 30 seconden.
  • 7. Schep het gerecht in een schaal of direct op de borden en bestrooi het met de rest van de pinda's en de koriander.
  • 8. Serveren met partjes limoen of citroen.

Notities

Variatie: Andere rauwe garnalen, kleine sint-jakobsschelpen.
Garnalen op citroen-bieslookrisotto

Garnalen op citroen-bieslookrisotto

Is risotto maken moeilijk? Nee, integendeel, maar het vergt wel continue aandacht en goede ingrediënten.