Komkommer-meloensoep met gerookte Hollandse garnalen
KOMKOMMER-MELOENSOEP MET GEROOKTE HOLLANDSE GARNALEN
Porties 4
Ingrediënten
- 100 ml witte wijn
- 1 gedroogd Spaans pepertje
- 1 stengel citroengras sereh
- 2 komkommers in stukken gesneden met schil zonder uiteinden
- 1 rijpe galiameloen in stukken zonder schil en pitjes
- 300 gr gerookte Hollandse garnalen eventueel gerookte zalm
- 150 ml crème fraîche
- mespunt versgeraspte nootmuskaat
- 1 el groene olijfolie
Instructies
- 1. Kook de wijn met het pepertje en het citroengras zachtjes in tot de helft, zeef en bewaar de wijn.
- 2. Pureer de meloen en komkommers met de ingekookte wijn tot het mengsel vloeibaar en heel fijn is, breng op smaak met zout en peper.
- 3. Meng de garnalen met de crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper.
- 4. Schenk de soep in en schep een volle lepel garnalencrème in het midden.
- 5. Garneer met nootmuskaat en een paar druppels olijfolie.
Notities
Wijnsuggestie: Duitse reisling spälese of een chenin uit de Loire.