Komkommer-meloensoep met gerookte Hollandse garnalen

Komkommer-meloensoep met gerookte Hollandse garnalen
Afdrukken

KOMKOMMER-MELOENSOEP MET GEROOKTE HOLLANDSE GARNALEN

Porties 4

Ingrediënten

  • 100 ml witte wijn
  • 1 gedroogd Spaans pepertje
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 2 komkommers in stukken gesneden met schil zonder uiteinden
  • 1 rijpe galiameloen in stukken zonder schil en pitjes
  • 300 gr gerookte Hollandse garnalen eventueel gerookte zalm
  • 150 ml crème fraîche
  • mespunt versgeraspte nootmuskaat
  • 1 el groene olijfolie

Instructies

  • 1. Kook de wijn met het pepertje en het citroengras zachtjes in tot de helft, zeef en bewaar de wijn.
  • 2. Pureer de meloen en komkommers met de ingekookte wijn tot het mengsel vloeibaar en heel fijn is, breng op smaak met zout en peper.
  • 3. Meng de garnalen met de crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper.
  • 4. Schenk de soep in en schep een volle lepel garnalencrème in het midden.
  • 5. Garneer met nootmuskaat en een paar druppels olijfolie.

Notities

Wijnsuggestie: Duitse reisling spälese of een chenin uit de Loire.