Kastanje-knolselderijsoepje met wafel van Leidse boerenkaas

Kastanje-knolselderijsoepje met wafel van Leidse boerenkaas
Afdrukken

KASTANJE-KNOLSELDERIJSOEPJE MET WAFEL VAN LEIDSE BOERENKAAS

Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr knolselderij
  • 10 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 teenje knoflook
  • 50 gr gekookte kastanjes of kastanjepuree
  • 350 ml groentebouillon
  • 30 gr mascapone
  • 250 gr Leidse boerenkaas

Instructies

  • 1. Snijd de knolselderij in kleine blokjes. Smelt de boter en olijfolie in een pan. Bak de gesnipperde sjalotje, knoflook en en de knolselderij glazig.
  • 2. Schep er de kastanjes of kastanjepurree bij en blus het af met de groentebouillon. Laat alles 15 minuten koken.
  • 3. Roer er, als de groenten helemaal zacht zijn, de mascapone doorheen en pureer het met een staafmixer. Maak de soep af met zout en peper.

Voor de kaaswafels

  • 4. Rasp de Leidse boerenkaas en schep daarvan 1 volle el in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.
  • 5. Bak je kaaskoekjes tot deze goudbruin zijn.
  • 6. Haal ze uit de pan en laat ze opstijven.
  • 7. Serveren in een klein glaasje en met de kaaswafel erop.