Kastanje-knolselderijsoepje met wafel van Leidse boerenkaas
KASTANJE-KNOLSELDERIJSOEPJE MET WAFEL VAN LEIDSE BOERENKAAS
Porties 4
Ingrediënten
- 200 gr knolselderij
- 10 gr boter
- 1 el olijfolie
- 1 sjalotje
- 1 teenje knoflook
- 50 gr gekookte kastanjes of kastanjepuree
- 350 ml groentebouillon
- 30 gr mascapone
- 250 gr Leidse boerenkaas
Instructies
- 1. Snijd de knolselderij in kleine blokjes. Smelt de boter en olijfolie in een pan. Bak de gesnipperde sjalotje, knoflook en en de knolselderij glazig.
- 2. Schep er de kastanjes of kastanjepurree bij en blus het af met de groentebouillon. Laat alles 15 minuten koken.
- 3. Roer er, als de groenten helemaal zacht zijn, de mascapone doorheen en pureer het met een staafmixer. Maak de soep af met zout en peper.
Voor de kaaswafels
- 4. Rasp de Leidse boerenkaas en schep daarvan 1 volle el in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.
- 5. Bak je kaaskoekjes tot deze goudbruin zijn.
- 6. Haal ze uit de pan en laat ze opstijven.
- 7. Serveren in een klein glaasje en met de kaaswafel erop.