Tag: Kaas

Quiche

Quiche

  Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. Ik maak het van bladerdeeg. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis aan 

Kastanje-knolselderijsoepje met wafel van Leidse boerenkaas

Kastanje-knolselderijsoepje met wafel van Leidse boerenkaas

Afdrukken

KASTANJE-KNOLSELDERIJSOEPJE MET WAFEL VAN LEIDSE BOERENKAAS

Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr knolselderij
  • 10 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 teenje knoflook
  • 50 gr gekookte kastanjes of kastanjepuree
  • 350 ml groentebouillon
  • 30 gr mascapone
  • 250 gr Leidse boerenkaas

Instructies

  • 1. Snijd de knolselderij in kleine blokjes. Smelt de boter en olijfolie in een pan. Bak de gesnipperde sjalotje, knoflook en en de knolselderij glazig.
  • 2. Schep er de kastanjes of kastanjepurree bij en blus het af met de groentebouillon. Laat alles 15 minuten koken.
  • 3. Roer er, als de groenten helemaal zacht zijn, de mascapone doorheen en pureer het met een staafmixer. Maak de soep af met zout en peper.

Voor de kaaswafels

  • 4. Rasp de Leidse boerenkaas en schep daarvan 1 volle el in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.
  • 5. Bak je kaaskoekjes tot deze goudbruin zijn.
  • 6. Haal ze uit de pan en laat ze opstijven.
  • 7. Serveren in een klein glaasje en met de kaaswafel erop.