Garnalencocktail
Garnalencocktail
Ouderwets lekkere garnalencocktail.
Porties 4
Ingrediënten
- 1 dl slagroom
- 4 el zelfgemaakte luxe mayonaise
- 1 el tomatenpuree
- 1 el whisky
- mespuntje cayennepeper
- worcestersaus
- limoensap van een kwart limoen
- peper en zout
- krop ijsbergsla
- 300 gram Hollandse garnalen
- 1 avocado in kleine blokjes van een halve centimeter
- vier schijfjes limoen
- peterselie
- bieslook
Instructies
- Klop de slagroom lobbig. Roer de mayonaise, tomatenpuree en whisky erdoor. Op smaak brengen met een paar druppels worcestersaus, limoensap, cayennepeper en peper en zout.
- Leg in onderin vier glazen wat ragfijn gesneden ijsbergsla met erop blokjes avocado, en verdeel de garnalen en de peterselie erover. Lepel de saus over de garnalen en garneer met nog wat peterselie, bieslook en een schijfje limoen.
Notities
Stond vroeger altijd op de kaart...
Aangepast van NRC Handelsblad