Rode bieten salade

Rode bieten salade
Afdrukken

RODE BIETEN SALADE

Dit is een frisse en eenvoudige salade en lekker als voorgerecht in het bietenseizoen. Natuurlijk kun je de rode bieten ook kant en klaar kopen, maar het smaakt beter als je zelf kookt!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4
Auteur Caroline

Ingrediënten

  • 500 gr rode bieten
  • 12 walnoten
  • 1 grote appel
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • ½ -1 theelepel mierikswortel vers of uit een potje
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de ongeschilde bietjes en doe ze in een pan. Bedek met water en kook gedurende 30-40 minuten tot je er gemakkelijk in kan prikken.
  • Hak de walnoten en rooster ze kort in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Meng de balsamico azijn, olijfolie, honing en mierikswortel door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de gekookte bieten in koud water, ontvel ze en snijd ze in blokjes.
  • Schil de appels en snijd ze in reepjes. Meng alles door elkaar en zet in de koelkast zodat de smaken kunnen versmelten.

Notities

Aangepast van All recipes