Siciliaanse vis uit de oven

Siciliaanse vis uit de oven

 

Afdrukken

Siciliaanse vis uit de oven

De ingrediënten als venkel, pijnboompitjes, rozijnen, olijven en tomaat doet me direct denken aan Sicilië. Een Sicilaanse visschotel is geboren!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Totale tijd 30 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 2 stevige visfilets bijvoorbeeld heilbot, kabeljauw, roodbaars, tarbot
  • 1 citroen in dunne plakjes gesneden
  • 1 sjalotje flinterdun gesneden
  • 1 knoflookteen fijngehakt
  • 3 grote tomaten ontveld, sap en zaad verwijderd en in repen gesneden
  • 1 venkel in zo dun mogelijke plakjes gesneden
  • Handje groene olijven gehalveerd
  • Handje witte rozijnen geweekt in witte wijn
  • Handje pijnboompitten licht goudbruin geroosterd
  • 2 el kappertjes
  • 2 takjes tijm alleen de blaadjes
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • 1 takje basilicum alleen de blaadjes, opgerold en in repen gesneden
  • 1 takje peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng in een kom de sjalot, knoflook, tomaten, venkel, olijven, uitgelekte rozijnen, pijnboompitten, kappertjes en tijmblaadjes en hussel door elkaar. Breng op smaak met een scheut olijfolie, zout en peper. Verdeel de venkel over de ovenschaal en bak 8 minuten in de oven met één stoomstoot.
  • Dep de visfilets droog met een stukje keukenpapier. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze na 8 minuten bovenop de venkel. Verdeel de plakjes citroen over de vis. Bak circa 6 minuten (oventijd afhankelijk van de dikte van de visfilets) met één stoomstoot, of totdat de vis nét gaar en nog glazig is vanbinnen.
  • Verdeel de venkel en vis over twee borden en bestrooi met de basilicum en peterselie. Serveer direct.

Notities

Met (gevlinderde) kipfilet smaakt dit gerecht ook lekker! Je kunt de citroenplakjes dan achterwege laten.
Hoe te vlinderen: https://madebyellen.com/hoe-vlinder-je-een-kip-tips-fotos/