Spaghetti con aglio, olio e peperoncino

Spaghetti con aglio, olio e peperoncino
Afdrukken

SPAGHETTI CON AGLIO, OLIO E PEPERONCINO

Spaghetti all'aglio, olio & peperoncino is een begrip in Italië. Als de italianen echt niets in huis hebben (of als ze even geen zin hebben om te koken), is deze heerlijke spaghettischotel een ideale uitkomst.
Porties 2

Ingrediënten

  • 1 spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl extravergine olijfolie
  • 200 gram spaghetti
  • 1 el peterselie
  • en eventueel zwarte olijven

Instructies

  • 1. Kook de spaghetti al dente
  • 2. Maak de knoflook schoon en verwijder het hart als deze groen is (=bitter). Snipper de knoflook. Was de spaanse peper en snijd deze in ringetjes.
  • 3. Verhit in een pannetje de olijfolie die voldoende is om de pasta aan te maken. Fruit de knoflook en de peper. Maak hier de gekookte spaghetti mee aan.
  • 4. De fijngehakte peterselie erdoor doen. Met de knoflook en peper kunnen ook nog zwarte olijven worden meegefruit.

Notities

Serveren met een salade of als een voorgerechtje.