Spaghetti met ansjovis

Spaghetti met ansjovis
Afdrukken

SPAGHETTI MET ANSJOVIS

Spaghetti, vol van smaak, in eenvoud.
Porties 2

Ingrediënten

  • - 250 gr spaghetti
  • - 4 el olijfolie
  • - 2 fijngesneden teentjes knoflook. Verwijder het groene hart
  • - 1 rood Spaans pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt
  • - 2 tl fijngehakte verse basilicum
  • - 50 gr ansjovis
  • - 150 gr fijngehakte ontpitte, zwarte olijven
  • - 1 el kappertjes
  • - 400 gr ontvelde tomaten zonder pitjes en in stukjes gesneden
  • - versgemalen zwarte peper
  • - basilicum en Parmezaanse kaas voor de garnering

Instructies

  • Kook de spaghetti beetgaar.
  • Verhit de olie en bak het pepertje. Bak hierna de knoflook en de basilicum tot de knoflook net verkleurt. Te donker geeft een bittere smaak.
  • Roer alle overige ingrediënten voor de saus erdoor en breng het mengsel op smaak met de peper.
  • Laat de saus zonder deksel ongeveel. 30 min. zachtjes inkoken, tot vrijwel alle vocht is verdampt.
  • Schep de saus en de basilicum voor de garnering erdoor. Strooi aan tafel de Parmezaanse kaas erover.

Notities

Zet de ansjovis een uur van tevoren in een schaaltje melk, anders wordt het gerecht te zout.