Spaghetti mit Steinpilze

Spaghetti mit Steinpilze
Afdrukken

SPAGHETTI MIT STEINPILZE

Soms kijk je uit naar iets. Je kan niet wachten... op bijvoorbeeld Spaghetti mit Steinpilze als lunch in de Gamsblut (Dolomiti). Na een ochtend ploegen in de sneeuw kan je niets anders wensen! Natuurlijk is het hier in Nederland uit eigen keuken nooit zo lekker als in dat gezellige, ietwat overhellende, berghutje op 1965 meter in Italië. Maar hierbij toch het recept.
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti
  • 100 gr eekhoorntjesbrood
  • scheutje witte wijn
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 20 cc slagroom
  • 1/2 ui of 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 25 gr roomboter
  • gemalen droge chili
  • 2 el vers fijngesneden peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • 1. Kook de spaghetti in ruim water al dente.
  • 2. Bak de fijn gehakte ui/sjalotje in de olie glazig, voeg kort de knoflook toe.
  • 3. Blus het geheel af met een scheutje witte wijn. En laat het nog even inkoken.
  • 4. Voeg de klein gesneden paddestoelen toe, even garen, de room toevoegen en laten indikken.
  • 5. Voeg hieraan de parmezaanse kaas, chili, peterselie en roomboter toe.
  • 6. Meng dit met de al dente gekookte spaghetti en direct opdienen. Is de saus te dun voeg dan nog 1 eigeel toe.

Notities

Kijk op Gamsblut om de sfeer te "proeven".
Aangepast van Baita Gamsblut Hütte