Tagliatelle met peperolie en rivierkreeftjes

Tagliatelle met peperolie en rivierkreeftjes
Afdrukken

TAGLIATELLE MET PEPEROLIE EN RIVIERKREEFTJES

Een hemels pittig pastagerecht.
Porties 2

Ingrediënten

  • 200 gr tagliatelle
  • 3 dl olijfolie
  • 1 Spaanse peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 300 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 bakje rivierkreeftjes
  • peper en zout
  • 200 gr verse trostomaten in blokjes
  • 50 gr rucola
  • paar blaadjes basilicum

Instructies

  • 1. Kook de tagliatelle in vijf minuten beetgaar (al dente), spoel af met koud water en laat staan tot nader gebruik. Snijd voor de peperolie de Spaanse pepers en de knoflook klein. Doe de olijfolie in een pannetje, samen met de Spaanse peper, knoflook en paprikapoeder. Verwarm dit een kwartier op een laag vuur.
  • 2. Leg wat hoopjes geraspte Parmezaanse kaas op een ovenplaat met bakpapier. Plaats deze 4-5 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Snijd de ui en tomaten klein. Schep twee eetlepels van de peperolie in een pan en fruit hier de ui en tomaten in aan. Voeg de rivierkreeftjes en de pasta toe.
  • 3. Breng het op smaak met wat peper en zout en tomatenblokjes erbij. Roer het geheel goed door en verwarm het enkele minuten op een laag vuur. Schep er als laatste de helft van de rucola doorheen.
  • 4. Leg de rest van de rucola in een diep bord, plaats hier de pasta op en garneer het met de krokante kaaskoekjes en wat verse basilicum.