Verse bospaddenstoelen met truffel

Verse bospaddenstoelen met truffel
Afdrukken

VERSE BOSPADDENSTOELEN MET TRUFFEL

Er zijn duizenden soorten eetbare paddenstoelen die op grote schaal wereldwijd geoogst worden, en letterlijk honderdduizend andere eetbare soorten. Sommige soorten zijn zeer kostbaar omdat ze niet gecultiveerd kunnen worden, maar in hun natuurlijke habitat gevonden moeten worden.
Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gr wilde bospaddenstoelen
  • 1 el bieslook
  • 1 rode ui
  • 10 gr zwarte wintertruffel ! Euro 1,40 per gram
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • truffelolie
  • 75 ml crème fraiche
  • zeezout en peper

Instructies

  • Rode ui en knoflook fruiten in de olijfolie. Paar druppeltjes truffelolie toevoegen.
  • De schoongemaakte en grof gesneden paddenstoelen erbij en even aanzetten.
  • De fijngesneden truffel toevoegen en twee minuten meebakken. Vuur laag zetten en de crème fraiche toevoegen. 1 minuutje mee laten koken.
  • Als laatste de fijngesneden bieslook erover
  • Serveren met pasta.

Notities

Aanbevolen wijn:
Marche (cabernet sauvignon)
Verdicchio dei Castelli di Jesi