Couscous lamsvlees

Couscous lamsvlees
Afdrukken

COUSCOUS LAMSVLEES

Couscous is zowel het belangrijkste ingrediënt van, als de verzamelnaam voor een zeer populair gerecht uit Noord-Afrika. Het bestaat voornamelijk uit griesmeel van durumtarwe, waarvan korrels gemaakt worden met een diameter van ongeveer 1 à 2 millimeter.
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 courgette
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 1 Spaanse rode peper
  • 500 gr magere lamslappen
  • 3 el rozijnen
  • 1 blik 400 gr kikkererwten
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 tl djinten
  • 1 tl gemberpoeder
  • 500 gr coucous
  • 25 gr boter
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • 1. Ui snipperen. Winterpeen, courgette, bleekselderij en paprika schoonmaken en wassen. Tomaten wassen. Alle groenten in stukjes van 2 x 1 cm snijden. De Spaanse peper wassen, halveren en zaadlijst verwijderen en in stukjes snijden.
  • 2. Vlees in stukjes van 2 x 2 cm snijden. In een zeef rozijnen onder koud water afspoelen. Kikkererwten afgieten.
  • 3. Vlees bestrooien met zout en peper. In een braadpan olie verhitten. Vlees 5 minuten rondom bruin bakken. Ui en Spaanse peper toevoegen en nog 5 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • 4. Aan het vlees 6 dl water en bouillontablet toevoegen. Aan de kook brengen. Afgedekt circa een half uur zachtjes laten stoven. Djinten, gemberpoeder, rozijnen, groenten en erwten toevoegen. Nog 15 minuten zachtjes laten stoven.
  • 5. Intussen de couscous bereiden door er 3/4 liter kokend water op te schenken. Boter en kaneel door de couscous mengen.
  • 6. Serveer de couscous door met een schuimspaan het vleesmengsel middenin de couscous op het bord te plaatsen. Het stoofvocht wordt in een sauskom apart erbij gegeven.