Zoete couscous met kip en rozijnen

Zoete couscous met kip en rozijnen
Afdrukken

ZOETE COUSCOUS MET KIP EN ROZIJNEN

Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 100 gr boter + 50 gr voor de couscous
  • 4 uien in ringen
  • 1 kip van 1 8 kg, verdeeld in 8 stukken
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 mespunt saffraan
  • 1 kaneelstokje
  • 500 gr rozijnen
  • 1 el kaneel
  • 2 el fijne suiker
  • 2 el honing
  • 500 gr couscous

Instructies

  • Verhit de olie met de boter in een couscouspan. Fruit de uiringen. Voeg de stukken kip, de gember, kurkuma, saffraan, 1 eetlepel zout, 1 theelepel peper en het kaneelstokje toe. Giet zo veel water in de pan dat alles net onder staat. Stoof de kip 20 minuten. Haal met een schuimspaan de uiringen uit de pan. Zet in een andere pan de rozijnen op met twee grote lepels van het kooknat. Voeg de kaneel, de suiker en de honing toe en kook de rozijnen 5 minuten op laag vuur. Bereid ondertussen de couscous. Leg de kip in een schaal en schep de couscous en de rozijnen erop.