Gehaktbal

Gehaktbal
Afdrukken

GEHAKTBAL

Elke Hollander maakt deze eenvoud anders. Smaken verschillen, uiteraard. Bestaat de perfecte gehaktbal? De ingrediënten zullen niet veel verschillen, maar wel de bereiding. Probeer deze en oordeel zelf.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt of half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • snufje nootmuskaat
  • 1 ruime theelepel mosterd
  • peper en zout
  • paneermeel zoveel tot goede vastheid
  • bloem
  • Voor de liefhebber: scheutje ketjap manis en een beetje sambal

Voor de jus

  • 100 gr boter
  • pot vleesfond
  • 1 glas rode wijn
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Meng de ingrediënten en draai er 4 à 5 ballen van. Rol deze voor braden door de bloem.
  • Smelt de boter in een braadpan tot het schuim weg is en bak de ballen rondom mooi bruin.
  • Leg de gehaktballen in een ovenschaal en zet deze voor 30-40 minuten in de oven van 150 graden.

Ondertussen de jus maken

  • De overgebleven braadvet voor 3/4 verwijderen schenk er de rode wijn en fond bij en roer het aanbaksel los. Laat deze in het half uur inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. De jus en dan de inmiddels gegaarde gehaktballen terug leggen in de pan.

Notities

Heerlijk met aardappels en verse groente naar keuze.