Paprika en kip in oosterse honingsaus

Paprika en kip in oosterse honingsaus
Afdrukken

PAPRIKA EN KIP IN OOSTERSE HONINGSAUS

Een heerlijk zoet en pittig gerecht met honing dat eenvoudig is te bereiden. Er is geen betere remedie tegen stijve gewrichten, verkoudheden tot infecties dan een portie honing te eten. Het zoete goedje bevat grote hoeveelheden glucose en fructose, twee grote leveranciers om je energie-en prestatieniveau op te krikken.
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 bosuitjes
  • 1/2 zakje garneeramandelen
  • 300 gr kipfilet of kippendijen
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djahé of een el verse gember
  • 4 el bloem
  • 1/2 tl gemalen gedroogde chili
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 1/2 el honing
  • 2 el Chinese sojasaus
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 el droge sherry of Shaoxing (Chinese rijstwijn)
  • zout en peper

Instructies

  • Vermeng de bloem, gemalen droge chili, de ketoembar en zout en peper door elkaar.
  • Snijd de paprika's in vieren en daarna in dunne reepjes. Snijd de bosui in reepjes
  • Snijd de kip in reepjes en vermeng het met de bloem-kruidenmengsel. De kip moet droog zijn van de bloem en verwijder het restant van de bloem dat niet hecht.
  • Verhit een wok met de olie en bak op hoog vuur de kipfilet.
  • Als de kip is verkleurd, kan de paprika worden toegevoegd en kort daarop de amandel.
  • Als laatste de bosui toevoegen en 30 sec. voor het toevoegen van het vocht mee roerbakken.
  • Voeg eerst de sherry toe en daarna de sojasauzen, honing en de djahé (of verse gember) en een beetje water.
  • In laten koken en eventueel sambal badjak, peper en zout toevoegen.

Notities

Serveren met basmatirijst en cassavekroepoek.