Hachee

Hachee
Afdrukken

HACHEE

Het maken van hachee is een leuke bezigheid. Geef het vlees de tijd om héél langzaam te garen. Het is echt een oer Hollands vleesgerecht en het wordt al eeuwenlang met succes gemaakt en gegeten.
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 600-700 gr magere runder stooflapjes in blokjes
  • zout en peper
  • 50 gr boter
  • 5 grote uien of 10 sjalotjes in ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • 3/4 liter vleesbouillon
  • eventueel een scheut rode wijn
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 mespunt speculaaskruiden
  • 1-2 el azijn

Instructies

  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in boter in 5-10 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de uien en knoflook ca. 8 minuten in het braadvet. Doe het vlees terug, strooi de bloem erover en schep alles goed om. Bouillon en wijn erbij. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes en azijn toe en laat de hachee 3 tot 3,5 uur zachtjes stoven.

Notities

Lekker met rode kool met appeltjes en aardappelpuree.