Kung pao kip uit Sichuan

Kung pao kip uit Sichuan
Afdrukken

KUNG PAO

Het bekendste gerecht uit Sichuan is waarschijnlijk Kip Kung Pao (Gōngbǎo Jīdīng / 宫保雞丁). Er zullen weinig Chinese restaurants in de wereld te vinden zijn die het niet op de kaart hebben.
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • - 400 gr kipfilet in blokjes van 1 cm in een marinade van: 1 el lichte sojasaus 1 el shaoching-rijstwijn, 2 tl maizena en 1/2 tl zout
  • - wit van 6 lente-uitjes in 1 cm
  • - 6 gedroogde chilipepers of drie verse rode pepers in stukken van 1 cm
  • - 2 tenen knoflook in plakjes
  • - 2 cm verse gember fijngesneden
  • - 1 royale hand ongezouten gebrande pinda's

voor de saus

  • - 1 el suiker
  • - 1 el zwarte rijstwijn
  • - 2 el water
  • - 1 tl maizena
  • - 1 tl lichte sojasaus
  • - 1 tl oestersaus
  • - 1 tl sesamolie

Instructies

  • Marineer de kipblokjes.
  • Verhit wat arachideolie in een wok en bak de chilipepers en laat ze niet verbranden. Voeg de kipblokjes toe. Als de kip bruin gebakken is, voeg dan de gember, knoflook en lente-ui toe. Bak de kip gaar. Voeg hierna de saus toe en kook tot hij dik is en glanst. Doe er de royale hand pinda's bij en roer kort door en dien het gerecht op met witte rijst.