Biefstuk met sjalotjes en rodewijnsaus

Biefstuk met sjalotjes en rodewijnsaus
Afdrukken

Biefstuk met sjalotjes in rode wijnsaus

Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4
Auteur Dave Philippi

Ingrediënten

Voor de rode wijnsaus

  • 1 netje sjalotjes 250 gr
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 theelepel verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 el bloem
  • 1,5 dl vleesfond
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 dl rode wijn
  • verse peterselie
  • 80 gr koude boter

Vlees

  • Kies voor vier biefstukjes of een variant hiervan

Instructies

Saus bereiding

  • Sjalotjes pellen en halveren. Spek in reepjes snijden. In de braadpan de spek en sjalotjes op laag vuur 10 minuten bakken in een beetje olie. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tijm, laurier, kaneel, en bloem toevoegen. Al roerend 1 minuut meewarmen. Voeg de fond, de honing en de wijn toe. Breng het al roerend aan de kook.Laat dit niet afgedekt 15 minuten koken. Laurier verwijderen. Laten afkoelen.
  • Tijdens de bakken van het vlees de afgekoelde saus op laag vuur verwarmen. Met een schuimspaan de sjalotjes en spek in een zeef scheppen en warm houden. Als de saus net kookt het vuur uit en de kleine klontjes koude boter toevoegen om te laten binden. De saus blijven kloppen dat er een gebonden saus ontstaat. Voeg de peterselie en eventueel zout en peper toe
  • Vlees op voorverwarmde borden verdelen. Sjalot en spek ernaast scheppen. Wijnsaus over en naast het vlees.

Notities

Serveren met pomme duchesse en spinazie.