Mascarpone Chantilly Cream

Mascarpone Chantilly Cream
Afdrukken

Mascarpone Chantilly Cream

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6

Ingrediënten

  • 600 g slagroom met 35% vet 100 + 500
  • 1 vanillestokje
  • 100 g rietsuiker
  • 6 g gelatine vellen
  • 300 g mascarpone

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes in een kom gevuld met koud water.
  • Doe 100 gram slagroom in een pan, de suiker en zaden uit de vanillestokje (vooraf geschraapt met het puntje van een mes).
  • Meng het met een garde en breng aan de kook. Wanneer de gelatine vellen zacht zijn, haal ze eruit en laat ze uitlekken.
  • Voeg de zachte gelatinebladen toe als de room begint te koken.
  • Klop zachtjes tot de gelatine volledig is opgelost. Opzij zetten.
  • Combineer de mascarpone met 500 gram slagroom.
  • Klop goed met een garde. Voeg de crème en de gelatine toe.
  • Gebruik een handmixer en klop gedurende 2-3 minuten.
  • Bedek de kom met huishoudfolie. Koel één nacht.
  • De volgende dag: Klop een paar minuten op hoge snelheid totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt. De Chantilly-crème is nu klaar voor gebruik!

Notities

Geniet met een dessert of taart naar keuze!