Mascarpone Chantilly Cream
Mascarpone Chantilly Cream
Porties 6
Ingrediënten
- 600 g slagroom met 35% vet 100 + 500
- 1 vanillestokje
- 100 g rietsuiker
- 6 g gelatine vellen
- 300 g mascarpone
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in een kom gevuld met koud water.
- Doe 100 gram slagroom in een pan, de suiker en zaden uit de vanillestokje (vooraf geschraapt met het puntje van een mes).
- Meng het met een garde en breng aan de kook. Wanneer de gelatine vellen zacht zijn, haal ze eruit en laat ze uitlekken.
- Voeg de zachte gelatinebladen toe als de room begint te koken.
- Klop zachtjes tot de gelatine volledig is opgelost. Opzij zetten.
- Combineer de mascarpone met 500 gram slagroom.
- Klop goed met een garde. Voeg de crème en de gelatine toe.
- Gebruik een handmixer en klop gedurende 2-3 minuten.
- Bedek de kom met huishoudfolie. Koel één nacht.
- De volgende dag: Klop een paar minuten op hoge snelheid totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt. De Chantilly-crème is nu klaar voor gebruik!
Notities
Geniet met een dessert of taart naar keuze!