Tag: slagroom

Tagliatelle con gamberi e brandy

Tagliatelle con gamberi e brandy

  Tagliatelle met garnalen en een romige cognacsaus.Dit is een ideaal gerecht voor een eerste romantische afspraak of als je iets goed te maken hebt. Het heeft een verfijnde, complexe smaak en maakt zeker indruk. In plaats van cognac kun je ook marsala gebruiken. Die 

Panna cotta

Panna cotta

Afdrukken

Panna cotta

Gang Nagerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6

Ingrediënten

  • 8,5 dl slagroom
  • 8 el poedersuiker
  • 4 el gelatineblaadjes
  • 2 tl vanille-extract
  • 4 el fijne suiker
  • 2 tl koud water

Instructies

  • Verdeel de slagroom over twee pannen. Breng de room in beide pannen net tegen de kook aan. Voeg in de ene pan slagroom de poedersuiker toe en de andere de gelatine. Laat alles oplossen. Voeg de twee pannen in één kom en roer de vanille-extract er door. Laat het afkoelen
  • Doe het water met de suiker in een pan en maak er siroop van door te laten karamelliseren. Giet de siroop in een beker en hierna de de panna cotta. Laten rusten in de koelkast.