Zeeduivel met saffraansaus
Zeeduivel met saffraansaus
Porties 4
Ingrediënten
- 600 gr. zeeduivel
- zout
- bloem
- 75 gr. boter
voor de saus
- 1 briefje saffraan 0 8 gr.
- 0.5 dl witte wijn
- 1 dl. droge witte vermouth
- 3 dl. visfond
- 2 dl room
- 75 gr. koude boter
- zout en versgemalen peper
Instructies
- Zeeduivel goed schoonmaken en ontdoen van graat en vliezen
Saus
- Week de saffraan ca. 10 min. in 1 eetl. witte wijn. Neem een sauspan en doe hierin de geweekte saffraan,de resterende witte wijn, de Vermouth en de visfond.Breng dit aan de kook. Laat het vocht inkoken tot een licht stroperige massa. Voeg 2 dl room toe en laat de saus opnieuw inkoken tot 1/3. Sla 75 gr. koude boter door de saus ( monteren) en breng op smaak met zout en gemalen peper.De saus mag niet meer koken.
Vis
- Snijd de vis in mooie plakjes van ca. 1,5 cm. dwars op de graat. Bestrooi de medaillons met zout en haal ze door de bloem. Bak ze in 75 gr. boter ( met een klein scheutje olijfolie)mooi bruin in ca. 5 minuten (afhankelijk van de dikte)
- Kook ca 400 gr. wilde spinazie in bouillon beetgaar en stoom droog. Maak een 'bedje' van spinazie en schik de vis erop. Giet de saus er omheen
Notities
Aangepast van Kaatje bij de Sluis