Tiramisu

Tiramisu
Afdrukken

Tiramisu

Porties 6
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 1 pak lange vingers
  • 500 gr. mascarpone
  • 6 eieren
  • 1 espresso en gelijk deel Marsala
  • 6 eetlepels basterdsuiker

Instructies

  • 1. Eieren scheiden in twee ruime (vetvrije!) kommen
  • 2. Klop het eiwit stijf en voeg aan het eind de helft van de suiker er door
  • 3. Het restant van de suiker door het eigeel en klop deze stevig door.
  • 4. Sla de de mascarpone door de eigeel (flink geklopt tot het verkleurd is naar lichtgeel) en vouw tot slot dit door de opgeklopte eiwitten. Dit mengsel afgedekt in de koelkast plaatsen.
  • 5. De lange vingers drenken in de marsala met koffie
  • 6. Met de gesuikerde kant onder in een schaal plaatsen.
  • 7. Het ei-mascarpone-mengsel over de lange vingers gieten en een paar uur in koelkast laten opstijven.