Tag: Ei

Quiche

Quiche

  Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. Ik maak het van bladerdeeg. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis aan 

Garnalenkroketten

Garnalenkroketten

Een heerlijk Belgisch recept zonder tierlanijntjes maar echt heel fijntjes. Zo maakt Pierre Wynants van “Comme Chez Soi” ze en ik ook.

Crema Catalana

Crema Catalana

Afdrukken

CREMA CATALANA

Ook wel Crème brûlée genoemd.
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 dl. volle melk
  • 2 1/2 dl. room
  • 1 vanillestokje opengesneden
  • 100 gram suiker
  • 5 eierdooiers
  • 4 eetlepels rietsuiker

Instructies

  • 1. Merg uit het vanillestokje schrapen. Het stokje aan de melk toevoegen. Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen. Langzaam laten afkoelen.
  • 2. Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en ongeveer 3 minuten kloppen met de staafmixer.
  • 3. Het mengsel overdoen in ramekins en 45 minuten, au-bain-marie, in een oven van 120 graden C., gaar laten worden,afgedekt met aluminiumfolie.
  • 4. Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.

Presentatie

  • de crème brûlée bestrooien met een laagje rietsuiker of maple sugar en met de hobbybrander of speciaal brûlée-brandertje laten caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brûlée, koud blijft.

Notities

¡buen provecho
Tiramisu

Tiramisu

Afdrukken

Tiramisu

Porties 6
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 1 pak lange vingers
  • 500 gr. mascarpone
  • 6 eieren
  • 1 espresso en gelijk deel Marsala
  • 6 eetlepels basterdsuiker

Instructies

  • 1. Eieren scheiden in twee ruime (vetvrije!) kommen
  • 2. Klop het eiwit stijf en voeg aan het eind de helft van de suiker er door
  • 3. Het restant van de suiker door het eigeel en klop deze stevig door.
  • 4. Sla de de mascarpone door de eigeel (flink geklopt tot het verkleurd is naar lichtgeel) en vouw tot slot dit door de opgeklopte eiwitten. Dit mengsel afgedekt in de koelkast plaatsen.
  • 5. De lange vingers drenken in de marsala met koffie
  • 6. Met de gesuikerde kant onder in een schaal plaatsen.
  • 7. Het ei-mascarpone-mengsel over de lange vingers gieten en een paar uur in koelkast laten opstijven.