Torta di noci

Torta di noci
Afdrukken

TORTA DI NOCI

Porties 8
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 8 grote eieren of 10 kleine eieren
  • 400 gr suiker
  • 240 g walnoten
  • 1 kruidnagel
  • 1 tl kaneel
  • 160 gr broodkruim eventueel paneermeel
  • 50 gr boter

Instructies

  • 1. Verwarm de oven voor tot 190 graden.
  • 2. Rasp de schil van een citroen
  • 3. Splits 6 van de grote eieren en bewaar de dooiers en eiwitten apart.
  • 4. Doe de walnoten met de suiker, kruidnagel, kaneel, citroenrasp en broodkruim in de keukenmachine en maal dit fijn. Plaats in de koellkast.
  • 5. Beboter de een springvorm (24 cm) en stooi wat broodkruim in de vorm. Schud het overtollige kruim eruit.
  • 6. Klop de eiwitten stijf in een ruime kom. Let erop dat de garde en kom vetvrij zijn. Zet koud weg.
  • 7. Haal het walnotenmengsel uit de koelkast en doe de boter erbij en voeg als laatste de 2 hele eieren en alle eidooiers toe. Laat het 1 minuut in de keukenmachine draaien totdat er een dik beslag ontstaat. Voeg een ei toe als het mengsel te dik is.
  • 8. Vouw heel voorzichtig met zo min mogelijk beweging de eiwitten door het beslag.
  • 9. Stort het mengel in de beboterde springvorm en bak de taart (maximaal) 35 minuten in het midden van de oven. Controleer met een houten prikker. Het binnenste moet nog "nat" zijn.
  • 10. Haal de taart uit de oven en laat een half uur afkoelen. Snijd de taart in punten.

Notities

Serveer met slagroom.